Flyttkartonger och annan utrustning för flytten

När man flyttar är det viktigt att få ner så mycket som möjligt i flyttkartonger eftersom det går betydligt fortare att flytta dessa än lösa småsaker. Flyttkartonger är till skillnad från exempelvis säckar och lösa saker stapelbara både i hiss och i flyttbil, samt enklare att hantera då de kan köras med pirra på ett enkelt sätt.

Det är viktigt att man använder kartonger av bra kvalitet, dubbellager wellpapp är att rekommendera. Om man använder kartonger med enkellager wellpapp krävs det inte så mycket vikt för att sidorna ska vika sig och en stapel kartonger faller ihop. En grundregel är att man ska undvika kartonger från olika typer av varuhus exempelvis Ikea, Clas Ohlson och Rusta. Att välja det billigaste priset på flyttkartonger är ofta en dålig idé. Det bästa är att vända sig till någon som säljer emballage eller en flyttfirma eller flyttbutik. Till exempel så kostar en ordentlig flyttkartong från flyttfirma 7 Trappor utan hiss 29 kr inkl moms. (länk prislista)

Var noga med att vika kartongerna rätt, så att botten inte går ur och alla saker rinner ut när du lyfter upp kartongen.

Packpapper är också viktigt för att packa köksartiklar och annat porslin. Detta går bra att köpa hos en flyttfirma men även på varuhus som till exempel Clas Ohlson. Köp dock ej era flyttkartonger där, de är veka och går lätt sönder.