Bärhjälp - flyttfirma eller kompisar?

Någon måste bära alla saker samt packa dem i flyttbilen när det väl är dags att flytta. Denna någon kan vara du och din familj, kanske med hjälp av släktingar och vänner. För en snabb flytt gäller det att de som är med och bär har god fysik så att de kan bära artiklarna, bra kondition så att de orkar hela dagen, samt att saker och ting görs i rätt ordning för att undvika att fastna i flaskhalsar och få göra om packmoment i efterhand.

Att ha rätt utrustning är också viktigt för att flytten ska flyta på snabbt och smidigt. Bra att ha är pirror, bärselar och rullbrädor för hanteringen samt packfiltar och spännband för att säkra lasten.

Om man vill ta hjälp av en flyttfirma kan man göra detta på två sätt för att få en så snabb och smärtfri flytt. Antingen bokar man två man och lastbil och sedan är man ett gäng som hjälper till, eller så hyr man flyttbil, bär själva samt anlitar en eller två flyttkillar som bärhjälp för att styra arbetet, ta tunga saker och överse packningen i bilen.

Ett prisexempel för två man och en 22 kubiks flyttbil är 795 kr per timma hos flyttfirma 7 Trappor utan hiss (länk). Bärhjälp på samma firma kostar 350 kr per man och timme.