God arbetsmiljö under flytten Vi på Flyttbyrån flyttfirma i Stockholm tycker att det är viktigt att våra anställda trivs på jobbet. Vi vet att våra killar jobbar hårt för att göra dig som kund nöjd och för att din flytt ska gå så snabbt och effektivt som möjligt. Därför är vi nog med att deras arbetsmiljö och deras arbetsvillkor är schyssta. Nöjda och glada flyttkillar jobbar snabbare och bättre!

Rimliga arbetstimmar
Eftersom man på en flyttfirma arbetar med kroppen nästan konstant är det viktigt att kroppen också får vila återhämta sig. Därför bokar vi våra flyttar så att arbetsdagarna har en rimlig längd.

Skälig ersättning
Vår personal är duktiga yrkesmän, och får därför en skälig ersättning för sitt arbete. Speciellt vid dagar då en flytt drar över tiden är vi noga med att en skälig OB-ersättning utgår.

Återhämtning under arbetet
Våra killar har rätt att ta kortare raster under arbetet med flytten för att dricka vatten samt ta igen sig. Ett riktmärke är c:a 5 minuter per timme utan av avdrag görs på totaltiden.

Matraster
Det är väldigt viktigt att man får ordentligt med mat i sig när man jobbar fysiskt hela dagarna med flytt. Därför har killarna rätt att ta raster för lunch, mellanmål eller fika när de anser att det behövs, så länge detta inte väsentligt stör flytten. För dessa raster gör de självklart avdrag i tiden som debiteras våra kunder.

Ersättning vid oergonomiska lyft
Vid händelse av flytt av ett föremål som är osedvanligt tungt och/eller otympligt tar vi ut en extrakostnad. Sådana lyft medför en belastning som endast är ok vid enstaka tillfällen och medför också en ökad skaderisk.

Bra bilar
Vi ser till att hålla våra lastbilar i bra skick, så att killarna har en dräglig arbetsmiljö under flytt. Förutom att de ska vara trafikdugliga och säkra, ska de också ha fungerande värme och ventilation, samt radio och andra bekvämligheter som gör livet som flyttgubbe lite behagligare.

Tillgång till toalett
Tänk på att om flytt sker på något ställe som saknar toalett (till exempel vind eller källarförråd), ska vi ha tillgång till en toalett på någon närliggande plats.

Ren arbetsmiljö
Vi tycker inte att våra killar ska behöva flytta i oskäligt smutsiga miljöer. Om ni har det väldigt dammigt hemma, eller har husdjur som lämnar hår efter sig, ber vi er att städa bort det värsta innan flytten. Det är inte heller speciellt roligt för er om möblerna drar med sig smuts in i ert nya boende.

Rätt utrustning
Vi ser naturligtvis till att vi har riktig utrustning för att utföra en flytt på bästa sätt. Detta underlättar arbetet såväl som effektiviserar flytten - och därmed minskar det er kostnad som kund.